Mode maakt het leven kleurrijk en mooi – dit kun je constateren op de catwalks, maar het heeft ook betrekking op het eigen bestaan. Steeds opnieuw veranderen de kleuren, zijn er nieuwe stijlen en patronen – geen lente is, als de andere, en natuurlijk worden ook voor de herfst van 2014, nieuwe, hippe collecties van verschillende ontwerpers gelanceerd. Bij de bekende labels is het niet anders, net als bij de kledingdiscountzaken – de meest hippe herfst- en wintermodellen zijn vaak al in de zomer verkrijgbaar; op de catwalks zijn deze natuurlijk nog eerder te zien.

Basics blijven, “hot items” komen!

Niet alles in de mode is vluchtig. De zogenaamde basics raken niet zo snel uit de mode: overhemden, blouses, overhemden, broeken… Tijdloze mode, die kan worden gecombineerd met de moderne en trendy kleding hangt bij elke vrouw en elke man in de kast. Deze kleding is ontworpen volgens het seizoen. Voor de herfst of de winter zijn er niet alleen mantels en jassen, maar ook truien, shirts met lange mouwen en vesten en ga zo maar door. Ook kleding wordt jaar na jaar gepresenteerd in de collecties van de ontwerper, vooral in het koude seizoen – altijd anders, altijd nieuw en erg spannend. De perfecte outfit wordt aangevuld met allerlei accessoires, zoals in de winter natuurlijk, hoeden, sjaals en handschoenen. En natuurlijk zijn er handtassen en schoenen te vinden op het internet, eenvoudig te bestellen en altijd up-to-date.

Informatie over de laatste mode

De toekomstige mode wordt niet direct bij de dames en heren thuis aangeleverd- je moet up-to-date kennis vergaren door tijdige en volledige informatie te ontvangen. Om dit te bereiken, gebruiken de meeste mensen het internet, waar je met betrekking tot de gevraagde stijlen in blogs en modepagina’s binnen enkele seconden informatie kunt bekijken. De klassieker is natuurlijk nog steeds het mode-magazine dat zeer gewild is. Bezoek niet alleen de kapper, maar ga naar de kiosk op een vaste datum of neem een abonnement als u echt geïnteresseerd bent in mode. Hier kunt u op glossy pagina’s genieten van complete outfits, er zijn make-up- en kapseltips voor de dame en natuurlijk de meest trendy mode-veranderingen voor de heren van de wereld. De man die tot nu toe iets minder in de mode geinteresseerd leek, gebruikt vandaag de dag, natuurlijk ook het net en alle info-, winkel- en blogpagina’s om direct de trends te weten te komen voor de herfst van 2014.

Het internet biedt niet alleen uitwisseling van informatie, maar is op hetzelfde moment een soort winkelstraat – het is geen lange weg van het lezen van een artikel over een mode-ontwerper en zijn herfstcollectie naar een online winkel om in de juiste tijd en met de grootste keuze een overeenkomstige aankoop te doen. Dit geldt voor mannenkleding, dameskleding, schoenen, accessoires en alles wat gevraagd wordt voor de perfecte look. Sneller dan het internet kan niet worden gekocht – als de nieuwe collecties afhaken in de boetieks van de stad, zijn ze al lang via het internet geleverd. Niettemin, natuurlijk willen veel modieuze mensen die graag mogen shoppen,  niet afzien  van het “kleren kopen”, volgens het oorspronkelijke patroon: een kleurrijk mensenbrouwsel vult altijd voor de start van het seizoen de winkelcentra, voetgangersgebieden en alle plaatsen waar trendy winkels met modieuze accenten de klanten naar hun deuren lokken.

Dat wat bevalt, blijft modern

Slechts een fractie van alle mensen volgt de modetrends tot op de voet. De meeste, ook zeer gerespecteerde modieuze verschijningen combineren de “hippe stukken” met de “oudere exemplaren” – afhankelijk van hun eigen stijl, van het comfort van de kleding en ook van het beschikbare budget voor de aankoop van seizoensgebonden mode. De meeste mannen en vrouwen gaan niet voor de complete make-over. Zelfs trendy kleuren zijn soms alleen te vinden in de details; de trendkleur roze is gewoon niet voor elke dame geschikt, en niet iedere coole Designer vindt met zijn stukken bij de heren de aantrekkingskracht die hij had willen bereiken. Hij blijft meestal zijn eigen type en zijn eigen gevoel voor mode trouw en zal in zijn modekeuze niet ver van zijn eigen gebaande paden afwijken. Dus ondanks de vooraf bepaalde trends, blijft de modewereld kleurrijk en gevarieerd. Dat is goed – individuele smaak hoeft niet ouderwets of truttig te zijn en het is altijd goed geweest om bestaande stukken met de trendy mode te combineren. Het maakt niet uit hoeveel men meegaat in de huidige collecties, het gaat erom dat alle kledingstukken samen een samenhangend geheel vormen van de hoed tot de schoenen, en men hoeft niet alle trends tot op het detail te volgen. Het welzijn moet altijd deel uitmaken van de kleding die naast het lang gedragen favoriete overhemd, ook de compleet nieuwe winterschoenen bevat. Deze laatsten moeten als geen ander kledingstuk modische aspecten noodzakelijkerwijs combineren met functionele en draagcomfort gerelateerde eigenschappen.

Wat kunnen we verwachten in de herfst / winter 2014?

Voor de dame zal de herfst en winter in 2014 met een vleugje nostalgie gekleurd zijn: Wie er nog oude schatten in een kast heeft staan, kan er dit jaar een heel hippe outfit van maken. Een terugblik op de jaren 1960, sijpelt momenteel in de mode van vandaag door. Dit komt tot uiting in zeer in het oog springende blouses met ruches, maar ook in de coltrui die ´puur´of gecombineerd met een vest -als echte basic warm en ongelooflijk comfortabel- weer zeer modern is geworden.. Met de koltrui samen met een gewatteerde jas en een hippe geruite broek is nu al een voorbeeldige outfit voor de komende herfst / winter seizoen samengesteld. Heel kek zijn de driekwart broek en laarzen in reliëf met een blokhak – weer een andere optie. Wie het graag een beetje speels houdt kan kiezen uit kleding met patches: Borduursels, stenen en allerlei andere oude bekende details bieden dit jaar alles om de herfstmode op te peppen. De lieslaarzen die al een tijdje afgekeurd in het schoenenrek staan, maken dit jaar ook hun comeback.

De collecties van ontwerpers worden bepaald door rijke kleuren, zoals fel rode tinten, maar ook door pastelkleuren. Dit boedt voldoende bandbreedte voor hippe outfits – die zeker ook uitgerust zijn met een comfortfactor- voor elk type en elke smaak. De man met gevoel voor stijl draagt een pak –tot zover niks nieuws onder de zon – maar het pak moet in hetnajaar van 2014 in ieder geval qua patroon en kleur opvallend zijn. Het pak in ruitpatroon, exact hetzelfde patroon stropdas en een jasje in hetzelfde design bieden een spectaculaire outfit die klaar is voor modiueze prestaties op topniveau.

Soms vergeten, maar zeker ook een uitdaging in de modewereld is de kindermode. Zelfs de kleintjes willen stijlvol worden verwend en hebben het recht om de mode te willen volgen. Natuurlijk, het comfort, de wasbaarheid en natuurlijk de begroting komt in de mode van de kinderen op de eerste plaats – maar u vindt vaak samen de meest fantastische outfits voor “weinig geld”. Wie wijs is biedt zelf kindermode – de junioren groeien er immers veel te snel uit- aan op tweedehands portals- hier vindt met altijd enthousiaste kopers voor alles van designer jurken tot jeans die bijna versleten zijn. Ook voor de kinderen die met het mode-virus zijn aangestoken is er veel informatie te vinden op het net – zoals een adviserende en informatieve site: Kindermodeblog.nl. De hele familie is misschien niet te vinden op de catwalk van een trendy mode-ontwerper in een modeshow, maar gaat nog steeds modern en aantrekkelijk gekleed – dit is een doel dat moet worden bereikt, vooral in deze tijd. Het is altijd weer een uitdaging om zo snel mogelijk de nieuwste trends te ontdekken en op tijd, nog voor de start van het seizoen de benodgde kleding en accessoires aan te schaffen!

Voor mannen, vrouwen en kinderen is het startschot voor de lancering van de herfst- en wintermode voor het seizoen 2014 op het gebied van kleding, schoenen en accessoires allang gevallen!